Zleceniodawca: Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego
Opis projektu:
Na zlecenie Wydziału Rozwoju Obszarów Wiejskich Dolnośląskiego Urzędu Marszałkowskiego opracowaliśmy katalog produktów regionalnych i produktów wytwarzanych metodami tradycyjnymi. Ich różnorodność na wielokulturowym Dolnym Śląsku jest wyjątkowa i niepowtarzalna. W regionie kultywuje się oprócz zwyczajów i tradycji lwowskich, wileńskich, małopolskich, kieleckich czy rzeszowskich również zwyczaje i tradycje czeskie, romskie, jugosłowiańskie, greckie, a także niemieckie.
Wydana właśnie IV edycja katalogu „Dolnośląskie smaki” zapewne przyczyni się do promocji regionu oraz upowszechnienia wiedzy o dolnośląskich tradycjach kulinarnych.
Realizacje: koncepcja,projekt graficzny, skład, łamanie, wydruk wydawnictwa. Opracowanie redakcyjne, tłumaczenie na język angielski, korekta.